Tapoja välttää roikkuvia kulmakarvoja

Tapoja välttää roikkuvia kulmakarvoja

Kulmakarvojen roikkuminen on yleinen oire ihon ikääntyessä, sillä iho menettää kimmoisuuttaan ja joustavuuttaan ajan myötä. Kulmakarvojen roikkuminen kulkee yleensä käsi kädessä roikkuvien silmäluomien kanssa, jolloin muodostuu näkyvä ihopoimu, joka ei ole esteettisesti kovin miellyttävä. Onneksi on monia tapoja hoitaa roikkuvia kulmakarvoja. Lue lisää niistä!

Mikä aiheuttaa kulmakarvojen roikkumista?

Monet kypsässä iässä olevat ihmiset kamppailevat roikkuvien kulmakarvojen aiheuttamien ongelmien kanssa, sillä suurin syy sen taustalla on joustavuuden ja kimmoisuuden menetys sekä lihasten ja kollageenisäikeiden heikentyminen. Tämä on ihon ikääntymisen seuraus, joka on valitettavasti väistämätöntä. Toisaalta kulmakarvojen roikkuminen vain toisella puolella kasvoja voi olla oire kasvohermojen ja -lihasten ongelmista. On monia muitakin tekijöitä, jotka vastaavat roikkuvien kulmakarvojen muodosta.

Roikkuvat silmäluomet - ptoosi

Ptoosi on tila, jossa yläluomi roikkuu. Se voi johtua vammasta, silmäluomien lihaksia ohjaavien hermojen vaurioitumisesta ja venyneistä tai heikoista lihaksista. Ptoosia ei hoideta lääkehoidolla tai kuntoutuksella, mutta blefaroplastialla se voidaan poistaa. On hyvä tietää, että ptoosi ei ole pelkästään esteettinen asia - se voi aiheuttaa silmäluomien kaventumista ja johtaa pupillin peittymiseen tai tukkeutumiseen. Tämä puolestaan voi vaikuttaa näkökykyyn ja näkökenttään. Ptoosista kärsivät ihmiset tuntevat usein näköväsymystä, epämukavuutta silmäluomissa ja päänsärkyä. Blefaroplastia saattaa palauttaa elämänlaadun aiemmalle tasolle.

Roikkuvat kulmakarvat ja kasvonpiirteet

Tiesitkö, että roikkuvat kulmakarvat eivät välttämättä aiheuta vain huolta ja murheita, vaan ne voivat johtaa myös fyysisiin seurauksiin? Edellä mainittu näköväsymys ja krooninen epämukavuus voivat aiheuttaa turhautumista. Kulmakarvojen ulkonäkö vaikuttaa valtavasti kasvojen yleiseen ilmeeseen. Roikkuvat kulmakarvat johtavat roikkuviin silmäluomiin, jotka pienentävät silmien kokoa optisesti, mikä vaikuttaa negatiivisesti kasvoihin.  Valitettavasti kulmakarvojen ja silmäluomien roikkumisesta kärsivät ihmiset näyttävät väsyneiltä ja paljon vanhemmilta kuin todellisuudessa ovat. Siksi kannattaa harkita kulmakarvojen kohotusta, sillä se saattaa palauttaa kasvojen nuorekkaan ilmeen.  Arjessa meikkaamisesta voi olla hyötyä, mistä artikkelin seuraavat osat kertovat.

Miten häivyttää roikkuvat kulmakarvat?

1. Kotimenetelmät roikkuville kulmakarvoille

Voiko roikkuvien kulmakarvojen ongelmaa parantaa kotikonsteilla? Voit varmasti toimia ennaltaehkäisevästi ja vahvistaa tämän kasvojen alueen lihaksia. Ihmiset aliarvioivat edelleen ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, vaikka ne saattaisivat vahvistaa ihoa näkyvästi aktiivisilla ainesosilla, jotka estävät ihon ikääntymisprosesseja ja siten myös silmäluomen yläpuolella olevan ihon veltostumista. Kasvolihasten harjoittaminen on myös erittäin hyödyllistä - tee sitä pari minuuttia joka päivä, ja se tuo nopeasti yllättäviäkin tuloksia. Harkitse ihon hienovaraista hieromista mikroverenkierron stimuloimiseksi ja kollageenisynteesin lisäämiseksi. Voit tehdä sen käsilläsi, erityisellä hierontalaitteella tai gua sha -kivellä. Pidä mielessä, että auringon säteily vaikuttaa ihoon ja johtaa ihon niin kutsuttuun valovanhenemiseen. Älä altista itseäsi liikaa auringonotolle ja varmista, että suojaat ihosi korkealla suojakertoimella varustetuilla aurinkovoiteilla.

Tärkeää!
Mitä aikaisemmin alat kiinnittää huomiota silmien ja kulmakarvojen ympärillä olevan ihon hoitoon, sitä enemmän viivytät ihon ikääntymisprosesseja. Silmäluomien roikkuminen on epätodennäköisempää niille, jotka alkavat käyttää oikeita tuotteita oikealla tavalla yhdistettynä hellävaraisiin hierontoihin.

Roikkuvat silmäluomet – harjoitukset ja kasvojooga

Ihonalaiset lihakset ovat vastuussa kulmakarvojen roikkumisesta, joten niiden harjoittaminen on ratkaisevan tärkeää! Tässä toimivat täydellisesti kasvojooga ja erilaiset harjoitukset, jotka parantavat ihon kimmoisuutta ja kasvojen piirteitä.

2. Esteettisen lääketieteen hoidot roikkuviin kulmakarvoihin

  • Botuliinitoksiini

Botuliinitoksiini, jota kutsutaan botoxiksi, estää hermo-lihassiirtoa, joka heikentää tiettyjä kasvojen lihaksia. Tämä johtaa ryppyjen tasoittumiseen ja ihon kiristymiseen. Se pystyy myös korjaamaan roikkuvat silmäluomet. Tätä varten lääkäri syöttää botoxia otsan ja ohimoiden alueelle. Toimenpide on nopea, kivuton ja ei-invasiivinen. Jo viikon kuluttua hoidosta kulmakarvat kohoavat näkyvästi, ja vaikutus kestää jopa 6 kuukautta.

  • APTOS-langat - nosto ilman skalpellia

Toimenpiteessä pehmytkudoksiin asetetaan lankoja, jotka lisäävät kollageenikuitujen, elastiinin ja hyaluronihapon tuotantoa. Ne liukenevat ajan myötä, mutta kohotettujen kulmakarvojen ulkonäkö säilyy. Tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, ja ne voivat kestää 18-24 kuukautta.

  • Radiotaajuinen ihon kiristäminen, RF-hoito

Sähkömagneettiset aallot lämmittävät ihon syvää kerrosta ja stimuloivat sen uudistumista, kun lämpö puristaa kollageenisäikeitä ja edistää uusien muodostumista. Hoito aiheuttaa tarkoituksellista kudosvauriota pakottaakseen sen uudistumaan. Lopputuloksena saat kohotetut kulmakarvat ja silmäluomet. On suositeltavaa palata ylläpitokäynteihin 3-6 kertaa.

  • HIFU - kulmien kohotus

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) on ei-invasiivinen hoito, joka kiinteyttää ja silottaa ihoa. Se kestää 15-40 minuuttia. HIFU toimii tuomalla ultraäänienergiaa ihon syviin kerroksiin. Hoito nostaa ihokudosten lämpötilan 65-75 celsiusasteeseen, mikä aiheuttaa tarkoituksellisia mikrovauriota ja pakottaa luonnollisen paranemisprosessin – kollageenisynteesin – käynnistymään. Tämä johtaa ihon pysyvään kiristymiseen sekä ryppyjen ja ihon velttouden vähenemiseen. Iho uudistuu jatkuvasti ja sen kireys paranee - jo yhden toimenpiteen avulla voit poistaa ryppyjä ja hoitaa roikkuvia silmäluomia.

  • Hyaluronihappo roikkuvien silmäluomien hoitoon

Yksi yleisimmistä roikkuvien silmäluomien hoidoista on ristiin sitomattoman hyaluronihapon levittäminen ihon alle. Ihon tiheys, kimmoisuus ja kosteustaso paranevat näin merkittävästi. Hyaluronihappo täyttää kiinteyttä vailla olevat alueet, joilla ihonalaiset kudokset ovat siirtyneet. Hoidon valtava etu on, että se on yhteensopiva ihmisen ihon kemiallisen rakenteen kanssa, ja on mahdollista, että vaikutukset kestävät yli vuoden.

  • Roikkuvat kulmakarvat ja blefaroplastia

Blefaroplastia on invasiivinen hoito, jolla korjataan roikkuvaa ihoa. Siinä tehdään viilto yläluomen rypytykseen. Ylimääräinen veltostunut iho- ja rasvakudos poistetaan, minkä jälkeen haava suljetaan hyvin ohuilla ompeleilla, joten arpi on lähes huomaamaton.

  • Roikkuvien silmäluomien meikki

Jos haluat minimoida roikkuvien silmäluomien vaikutuksen, kannattaa opetella meikkaamaan tätä vaikutusta häivyttäen. Tällainen meikki nostaa silmäluomia optisesti ja saa silmän näyttämään suuremmalta.

Tärkeää tässä on valon ja varjon leikki; käytä tummempaa sävyä silmän sisänurkassa ja levitä vaaleampaa sävyä silmän keskiosaan ja sisänurkkaan. Suurempien silmien vaikutelman saa aikaan myös käyttämällä mattapintaista, hyvin vaaleaa, beigeä puuteria juuri kulmakarvojen alla. Muista, että kulmakarvojen alareunan tulee olla voimakkaasti korostettu. Voit tehdä sen kulmakynällä tai -tussilla, mutta pitkäkestoisimman vaikutelman saat aikaan helposti muokattavalla pomadella.

Pitkät, tuuheat ripset ovat liittolaisesi, kun yrität peittää roikkuvat silmäluomet, sillä ne vievät huomion pois silmäluomista.

Meikki roikkuville silmäluomille - askel askeleelta


Meikki roikkuville silmäluomille - vaihe 1

Levitä luomille ja niiden yläpuolelle ensin laadukas pohjustustuote. Voit käyttää myös peitevoidetta pohjustukseen.

Meikki roikkuville silmäluomille - vaihe 2

Ota 2-3 sävyä, joista yksi on melko tumma, toinen keskitumma ja kolmas mahdollisimman vaalea. Levitä tumminta sävyä silmän sisänurkkaan ja toista sille alueelle, jota haluat optisesti suurentaa. Käytä sitten vaaleinta sävyä kulmakarvojen alla ja sisänurkassa. Tämä lisää silmän rajausta ja syvyyttä entisestään.

Meikki roikkuville silmäluomille - vaihe 3

Meikki näyttää tarkemmalta, jos käytät valkoista tai beigeä kulmakynää ja levität sen vesirajalle.

Meikki roikkuville silmäluomille - vaihe 4

Levitä ripsiväriä ripsiin tai käytä tekoripsiä - muista, että mitä pidemmät ja paksummat ripset ovat, sitä paremmin ne ohjaavat huomiota pois silmäluomilta.

Muista kulmakarvojen ulkonäkö

Kannattaa muistaa, että meikkisi lopputulos ei ole riippuvainen vain silmämeikistä. Myös kulmakarvojen ulkonäkö on ratkaisevan tärkeää - niiden tulisi olla hyvin hoidetut, huolitellut ja oikein muotoillut. Symmetriset, siistin näköiset kulmakarvat saavat silmän näyttämään suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Oikean muodon avulla voit määritellä kaaren korostusvärillä. Muista, että uudelleen kasvavat karvat ovat erityisen huomattavat, jos sinulla on roikkuvat silmäluomet, sillä ne valloittavat kasvot läsnäolollaan ja antavat vaikutelman raskaasta silmästä.

Roikkuvat silmäluomet - voiteet

Tiesitkö, että voit ehkäistä roikkuvien silmäluomien vaikutusta oikeilla hoito- ja kauneustuotteilla? Aloita oikeanlaisten silmänympärysvoiteiden käyttö jo nuorena. Muista, että tuotteet on valittava ikäsi mukaan ja että niiden on annettava sinulle oikeanlaista kosteutta. On suositeltavaa, että ne sisältävät runsaasti hyaluronihappoa. Levitä tuotteet sisänurkasta alkaen. Kulje kohti sisänurkkaa hieroen ihoa kevyesti pyörivin liikkein. Asianmukainen levitys voidaan yhdistää hierontaan - tällaisen rituaalin tulisi olla olennainen osa jokapäiväistä ihonhoitorutiiniasi.

Kirjoita kommentti. Se julkaistaan heti kun valvoja hyväksyy sen.
Tietosuojaseloste

Verkkosivustomme käyttää myös kolmannen osapuolen evästeitä ulkoisten työkalujen vuoksi. Mikäli käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään ainoastaan välttämättömämpiä evästeitä. Voita koska tahansa muokata selaimesi asetuksia. Annatko suostumuksesi evästeiden käyttöön?

Tietosuojaseloste