Kulmameikki lämpimillä ja kylmälle ihonsävylle

kuinka määrittää kauneuden tyyppi kevät kesä syksy talvi

Täydellisen kulmameikin salaisuus ei ole suinkaan pelkästään laadukas kosmetiikka, vaan myös sopiva värimaailma, joka sulautuu ihonväriisi saumattomasti. Miten tunnistat oman pohjasävysi ja valitset juuri oikeat kulmatuotteet sen mukaan? Oletko kenties lämmin, viileä vai neutraali? Otetaan siitä selvää!

Miksi on hyödyllistä tietää oma pohjasävysi?

Oletko koskaan ostanut kulmatuotteen joka näyttää hyvältä, mutta käytettäessä se on osoittautunut aivan vääränlaiseksi? Se on saattanut yksinkertaisesti johtua siitä, että tuote ei ole sopinut ihosi sävyyn. On hyvin todennäköistä, että jos ihosi on viileän sävyinen ja itse tuotteessa on lämpimiä sävyjä, ei meikki näytä harmoniselta.

Kun tunnet ihotyyppisi, voit löytää meikistä sitä täydentäviä värejä. Tämä ei koske vain meikkiä, vaan on hyödyllinen tieto myös vaatteiden valintaa sekä koko yleisilmettäsi ajatellen. Ratkaisevaa on selvittää ihon pohjasävy, jotta voit jatkossa valita meikkituotteet oikein. Miten sitten selvität ihosi sävyn sekä miten leikittelet meikeillä eduksesi? Mitkä ovat ihon pohjasävyt?

Ihonsävyt vs. kulmameikki

Jotta meikkisi näyttäisi luonnolliselta ja kosmetiikan sävyt muodostaisivat yhtenäisen kokonaisuuden, sinun tulisi valita ne ihonvärisi mukaan. Sävyjä on kolmea erilaista tyyppiä: lämmin, viileä ja neutraali, jota kutsutaan joskus myös sekasävyksi. Miten tunnistat lämpimät ja viileät pohjasävyt? Voi olla itse asiassa  melko hankalaa ja monimutkaista selvittää, hallitsevatko viileät vai lämpimät pohjasävyt ihoasi. Onneksi on kuitenkin olemassa muutamia menetelmiä, jotka auttavat ymmärtämään pohjasävyjä paremmin!

Lämmin vai viileä? Miten tunnistaa pohjasävyt?

Ihon pohjasävyjä on muutamaa tyyppiä, kuten yllä kerroimme - jokaisella niistä on omat ominaispiirteensä, joiden tunnistamisesta on apua esimerkiksi kosmetiikkatuotteita valittaessa. Miten sitten määrität, mikä sävytyyppi juur sinä olet? Tähän on itse asiassa moniakin erilaisia tapoja ja menetelmiä, mutta alta löydät ne, jotka ovat osoittautuneet toimivimmiksi. Selvitä siis heti, onko pohjasävysi viileä, neutraali vai lämmin!

1. Lämmin vai viileä pohjasävy: kultainen vai hopeinen?

Yksinkertaisin tapa saada selville, mikä pohjasävysi on, on tutkia, miten ihosi reagoi viileisiin tai lämpimiin sävyihin. Kulta- tai hopeakorujen käyttäminen ja niiden vertaaminen, miltä ne näyttävät ihoa vasten, on hyvä tapa määrittää pohjasävysi. Muista, että sinun ei pitäisi käyttää meikkiä tätä tehdessäsi. Testi kannattaa tehdä kirkkaassa, luonnonvalossa, esimerkiksi ikkunan vieressä. Suosittelemme ottamaan kuvia vertailun vuoksi. Katso tarkkaan ihonväriäsi ja silmiesi väriä - sopivatko ne yhteen hopeisten (viileiden) tai kultaisten (lämpimien) korujen kanssa? Kumpi niistä näyttää paremmalta ihoasi vasten? Jos hopea korostaa puutteita ja epätäydellisyyksiäsi - eli siis ihosi näyttää väsyneeltä, silmäpussit näkyvät paremmin - viileät sävyt eivät todennäköisesti sovi sinulle.

2. Lämmin tai viileä pohjasävy: ihon sävyanalyysi

Ihosi huolellinen tarkkailu voi kertoa, millainen pohjasävysi on - lämmin vai viileä. Viileäsävyinen iho on posliininen, ja siinä on vaaleanpunaisia, punaisia tai violetteja sävyjä. Kun kyseessä on lämmin pohjasävy, ajattele kultaisia, keltaisia, vaaleanruskeita tai persikan sävyjä. Oransseja värejä sisältävä iho on lämmin, kun taas sinertäviä pigmenttejä sisältävä iho on viileäsävyinen.

3. Lämmin tai viileä pohjasävy: suonten väri

Ovatko ne vihreitä vai sinisiä? Ihossasi näkyvät vihreät suonet tarkoittavat, että olet lämminsävyinen. Jos ranteissasi näkyy sinisiä suonia - pohjasävysi on viileä. Suorita tarkastelu ikkunan vieressä seisten, sillä siten saat kunnon valaistuksen. Jos näet sekoituksen molempia tai olet epävarma, on ihosi sävy todennäköisesti neutraali.

4. Ihon pohjasävytesti vs. meikki

Hyvä tapa määrittää oman ihosi sävy on meikata kahdella tavalla. Käytä toiselle poskelle lämpimän sävyistä poskipunaa (persikkainen, koralli tai oranssi) ja toiselle viileän sävyistä vaaleanpunaista. Istu ikkunan ääressä kirkkaassa päivänvalossa ja katso, kumpi sävy sulautuu ihoon ja näyttää suotuisammalta, eli kirkastaa ja lisää tervettä hehkua. Tietenkin, jos näytät paremmalta lämpimän sävyisessä poskipunassa, on ihosi lämpimänsävyinen, ja jos hailakan vaaleanpunainen korostaa kauneuttasi, on ihosi sävy todennäköisesti viileä.

Samanlaisen testin voi tehdä myös huulipunien kanssa: käytä fuksiaa, vaaleaa helmiäisroosaa tai punaista tuotetta, jota hallitsevat sinisen sävyt. Sido hiuksesi, ota kuva, poista sitten meikki ja toista prosessi persikanvärisellä, lämpimän nude- tai ruskealla huulipunalla. Ota toinen kuva samassa valaistuksessa ja vertaa kuvia keskenään, selvittääksesi kummassa näytät paremmalta.

5. Vertaa itseäsi julkisuuden henkilöihin

Inspiroidu julkkiksista! Heidän asujaan ja meikkejään analysoidaan usein eri lehdissä meikkitaitelijoiden johdolla. Etsi erityisesti elokuvatähti tai laulaja, jolla on mielestäsi samanlainen ihonväri kuin sinulla, ja lue, mitä ammattilaisilla on kyseisen tähden lookista sanottavaa. Onko mieleesi tulevaa henkilöä kuvattu viileän- vai lämpimänsävyiseksi ? Esimerkiksi Sophie Marceau on lämpimän sävyinen syksy, Laetitia Casta on lämmin kevät, Clemence Poesy on viileä kesä ja Audrey Tautou viileä talvi.

Ihotyypit: ihonsävyt vuodenaikoina

Koska mainitsimme syksyn ja kevään ihotyyppeinä, on kaiketi selityksen aika. Kausiluonteiset ihonsävyt auttavat myös määrittämään ihosi niin sanotun "lämpötilan", ja yleisin luokittelu on neljän vuodenajan värianalyysi. Perusjako edellä mainittuihin ihotyyppeihin näyttää tältä:

  • Kevät - vaalea, lämmin
  • Kesä - vaalea, viileä
  • Syksy - syvä, lämmin
  • Talvi - syvä, viileä

Muista!
Vuodenaikojen mukainen luokitus on hyödyllinen, mutta hyvin yleinen. On olemassa myös monia alatyyppejä, jotka jakautuvat 12 värityyppiin eri sävyissä. Lisäksi on ihmisiä, joilla on sekaihotyyppi (neutraali), joten heille sopivat sekä lämpimät että viileät sävyt. Tämä osoittaa, että olemme kaikki hyvin erilaisia; iho, samoin kuin hiusten ja kulmakarvojen värit, ovat yksilöllisiä asioita - on hankalaa määritellä yhtä kauneustyyppi selkeästi ja asettaa se jonkinlaisiin jäykkiin sääntöihin. Moninaisuus on kaunista!

Viileä ihotyyppi

  • Kesä - viileä, maitomainen iho, jossa on vaaleanpunaisia ja beigejä sävyjä. Kirkkaan siniset, vihreät, pähkinänruskeat tai vaaleanruskeat silmät. Hiukset: vaalea blondi, tuhkanruskea, platinankeltainen tai vaaleanruskea. Iho ruskettuu helposti ja muuttuu tummemmaksi muutaman päivän kuluttua.
  • Talvi - voimakas kontrasti ihon ja hiusten välillä, kutsutaan joskus "Lumikki tyypiksi". Erittäin vaalea iho, jossa on viileitä, oliivinvärisiä sävyjä. Siniset, keskiruskeat tai mustanruskeat silmät. Ruskettuu hyvin helposti.

Lämmin ihotyyppi

  • Kevät - lämpimän sävyinen iho, jossa on usein paljon pisamia. Siniset, vihreät tai vaaleanruskeat silmät. Vaalea vaalea tai mansikanvaalea tukka, jossa on karamellimaisia tai punaisia sävyjä. Iho ruskettuu helposti ja sillä on taipumus punastua.
  • Syksy - vaalea lämmin iho, jossa vallitsevat persikan ja kullan sävyt. Punaiset tai punaruskeat hiukset, joissa on syvän punaisia tai kultaisia sävyjä. Ei rusketu kunnolla, pisamia saattaa esiintyä.
Hauska fakta!
Ihonsävy saattaa muuttua elämäsi aikana! Riippuen siitä, otatko aurinkoa tai muutatko hiusväriäsi, ihotyyppisi saattaa olla hieman aiempaa lämpimämpi tai viileämpi. Sen voi huomata, kun käytät kesän jälkeen uutta huulipunan sävyä ja se näyttää yhtäkkiä tavallista paremmalta.

Miten valita kulmatuotteiden väri oikein?

Kuten kaikilla muillakin värillisillä kosmetiikkatuotteilla, myös kulmameikkituotteilla on tietty värilämpötila, joten valitaksesi oikean sävyisen pomaden, kulmakynän tai -puuterin sinun on selvitettävä sen sävyt ja valittava sitten hiuksiisi, kulmakarvoihisi ja ihonväriisi sopiva väri. Sen pitäisi olla samanlainen kuin kulmakarvojen ja hiusten väri, mutta ei identtinen. Jos hiuksissasi on useita sävyjä, keskity siihen, joka on lähinnä kasvojasi. Kun valitset kulmatuotetta, valitse vaihtoehto, joka on yhden sävyn vaaleampi kuin kulmiesi väri.

Meikissä oletetaan, että viileät tai neutraalit sävyt ovat hallitsevia, paitsi jos pohjasävysi ovat paljon lämpimän puolella ja hiuksesi ovat punaruskeat, kastanjanruskeat tai tulenpunaiset. Muista, että meikissä luonnollisuus on ratkaisevan tärkeää - liioitellut kulmakarvat ja liian tummat sävyt näyttävät irvokkailta ja saavat sinut näyttämään vanhemmalta ja kasvonpiirteesi terävämmiltä.

Vinkki!
  • Jos näytät hyvältä syksyn/talven sävyissä, valitse tummempi tuoteväri.
  • Jos hienovaraiset värit sopivat sinulle paremmin, valitse vaaleampi sävy.

Pomade on loistava kulmatuote kulmakarvojesi tyypistä ja paksuudesta riippumatta. Sen koostumuksen avulla voit korostaa kulmakarvan linjoja tarkasti ja tyylikkäästi. Pomadeilla pystyt häivyttämään mahdolliset epätasaisuudet ja harvat kohdat ja täyttämään kokonaiset kulmakarvat värillä. Lisäksi sillä voi luoda niin arkimeikin kuin iltameikin. Se on vertaansa vailla, jos haluat raikastaa pysyvää kulmameikkiasi.

Kulmakynä on toinen loistava tuote, jolla voit korostaa alareunoja ja luoda oikean geometrisen muodon. Periaate oikeiden värien valinnassa on sama: tuotteen sävyn tulisi sopia ihonväriisi aiheuttamatta ristiriitaa. Hyvästä kulmakynästä on hyötyä paitsi koko kulman rajaamiseen ja täyttämiseen värillä myös ylimääräisten karvojen kaltaisten viivojen piirtämiseen ja kulmahännän korostamiseen. On tärkeää, että lyijy on sopivan ohutta, sopivan kovaa ja erinomaisen pigmenttistä - tämä takaa ilmiömäisen kulmameikin.

Kulmameikki lämpimille ja viileille ihotyypeille

  • Kulmameikki lämpimälle ihotyypille

Nyt keväät ja syksyt kuunnelkaa! Mikä kulmameikki sopii lämpimälle ihotyypille? Keskity sisällyttämään siihen monia lämpimiä ja neutraaleja sävyjä. Keväiden kannattaa valita vaaleita värejä, joissa on lämpimiä sävyjä, kuten beigeä. Syksyiset taas voisivat valita ruskean ja beigen sävyjä, joita hallitsevat punaiset, oranssit ja kultaiset korostukset.

  • Kulmameikki viileälle ihotyypille

Talvi- ja kesätyypeille on ominaista viileät ihon pohjasävyt. Jos kuulut tähän kategoriaan, meikkisi tulisi täyttää viileillä (vaaleilla tai syvillä) ruskeilla ja harmailla sävyillä, jotka sopivat hiusväriisi. Talvityypeillä näyttävät parhaimmilta korostetun kirkkaat sävyt, kun taas kesällä - harmaat ja taupe (neutraali beige-harmaan sekoitus). Kesätyyppien kannattaa välttää mustaa tai maanläheisiä sävyjä.

Kulmameikki - neutraalit sävyt. Sopii täydellisesti jokaiselle ihonsävylle

On syytä mainita, että jokaiselle ihotyypille omistettujen värien lisäksi on olemassa sävyjä, joissa eivät vallitse lämpimät eikä viileät värisävyt. Ne ovat loistavia ratkaisuja niille, joiden on vaikea määrittää omaa ihotyyppiään.

Kun kauneustuotteissa on neutraaleja sävyjä, niiden värilämpötilaa on lievennetty. Niissä ei ole lämpimiä sävyjä, kuten punaisia ja oransseja, eikä viileitä pigmenttejä, kuten sinistä tai violettia. Koska nämä sävyt ovat sopusoinnussa muiden värien kanssa, ne sopivat monenlaisille ihotyypeille, myös sekaiholle.

Hyvin harkituissa kulmameikkituotteissa on yleensä tarjolla myös neutraaleja sävyjä; ne ovat turvallinen vaihtoehto, sillä meikki näyttää harmoniselta ja yhtenäiseltä riippumatta siitä, mitä muita sävyjä käytät meikissäsi. Neutraaleilla sävyillä täytetyt kulmakarvat sopivat hyvin yhteen sekä lämpimän että viileän sävyisten luomivärien, meikkipohjan tai huulipunan kanssa.

Nanobrow'n valikoima - värimaailma lämpimille, viileille ja neutraaleille ihotyypeille

Jos haluat valita täydellisen kulmameikkituotteen sävyn, tutustu Nanobrow'n laajaan kosmetiikkavalikoimaan. Löydät taatusti ihania kulmatuotteita, jotka sopivat jokaiselle ihonsävylle, joten sinulla ei ole mitään ongelmaa sovittaa yhtä niistä lämpimään, viileään tai neutraaliin sävyyn. Nanobrow'n tuotteet nauttivat kestosuosiota, ja niiden laadun ja hienostuneiden värivalikoimien ansiosta jokainen nainen voi löytää ihanteellisen kulmamaskaran, -kynän ja pomaden. Koe Nanobrow nyt itse ja loihdi virheetön meikki joka päivä. Nanobrow on todellinen asiantuntija, kun on kyse kauniista kulmakarvoista!

 

Kirjoita kommentti. Se julkaistaan heti kun valvoja hyväksyy sen.
Tietosuojaseloste

Verkkosivustomme käyttää myös kolmannen osapuolen evästeitä ulkoisten työkalujen vuoksi. Mikäli käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään ainoastaan välttämättömämpiä evästeitä. Voita koska tahansa muokata selaimesi asetuksia. Annatko suostumuksesi evästeiden käyttöön?

Tietosuojaseloste