Kaikki, mitä sinun tulee tietää kulmalävistyksistä

onko kulmakarvojen lävistys sen arvoista

Lävistykset ovat edelleen hyvinkin trendikkäitä, ja kulmalävistys on yksi suosituimmista. Kulmalävistys saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, joten saatamme hankkia sen hetken mielijohteesta. On kuitenkin tärkeeä muistaa, että kaikenlaiset lävistykset voivat tulehtua. Siksi sinunkin tulisi tietää, milloin lävistystä ei kannata hankkia, millaisia lävistystyyppejä on olemassa ja etenkin, miten lävistystä hoidetaan jälkeenpäin.

Mikä on lävistys?

Lävistys on tavallaan tapa koristella vartaloa. Siihen liittyy tietyn ihoalueen lävistäminen, jotta valitulle alueelle voidaan kiinnittää koru (esimerkiksi korvakorut). Lävistyksiä on tehty jo tuhansia vuosia ja se on erityisen suosittua joissakin kulttuureissa. Lävistykset ovat lähtöisin pienistä heimokylistä Etelä-Amerikasta, Amazonin alueelta, Afrikasta ja Polynesiasta, vain päätyäkseen modernien kaupunkien kaduille. Miten lävistys sitten tehdään? Se on itse asiassa hyvin samanlainen toimenpide kuin korvalävistys;  kudosalue lävistetään neulalla, ja syntyneeseen reikään asetetaan haluamasi korvakoru.

Miten kulmalävistys suoritetaan?

Kulmalävistys tehdään yhdellä neulalla, jotta se olisi mahdollisimman kivuton. Ennen toimenpidettä olisi syytä välttää auringonottoa, alkoholin nauttimista tai kipulääkkeen ottamista. Erityisen tärkeää on, että kulmalävistys tehdään täysin steriilissä ympäristössä kertakäyttöneuloja ja steriloituja välineitä käyttäen. Myös toimenpiteessä käytettävät korut on syytä steriloida. Lisäksi kulmakarvojen alue desinfioidaan ennen toimenpiteen aloittamista. Paikka, jossa lävistys tehdään, tarjoaa yleensä valikoiman erilaisia koruja, jotka on valmistettu laadukkaista ja hyvin siedetyistä materiaaleista, kuten esimerkiksi titaanista, joten sinun ei tarvitse välttämättä tuo omaa korua mukanasi. Voit käyttää sitä sen jälkeen, kun lävistys on parantunut kunnolla.

Kulmalävistys vaihe vaiheelta

  1. Lävistäjä kiinnittää ihoon lävistämistä varten suunnitellun puristimen. Se varmistaa oikean syvyyden, johon neula tunkeutuu. Lävistykseen tartutaan melko paksulta ihoalueelta, sillä lävistys ei saa olla liian lähellä ihon pintaa.
  2. Lävistettävä alue desinfioidaan huolellisesti ennen aloittamista.
  3. Seuraavaksi lävistäjä merkitsee paikan, johon neula työnnetään, piirtämällä merkkauskynällä pienen pisteen.
  4. Tämän jälkeen suoritetaan itse lävistys merkitylle alueelle. Neula jää ihon sisään ja puristin poistetaan.
  5. Lävistäjä poistaa varovasti neulan ja asettaa korun paikoilleen. Valmista!

Millaisia kulmalävistyksiä on olemassa?

Kulmalävistyksiin kuuluu kolme perustyyppiä: vakio-, vaaka- ja kulman vastainen lävistys. Vaikka lävistys itsessään on melko kivulias toimenpide, joka on syytä tehdä paikallispuudutuksessa, paraneminen sujuu yleensä ilman komplikaatioita, koska tämä kasvojen osa ei juurikaan liiku. Kulmalävistyksissä käytetään pintalävistyksiin tarkoitettua erityyppistä korua, niin kutsuttua "surface baria".

Onko kulmalävistys turvallinen?

Kulmalävistys on yleisesti ottaen turvallinen ottaa, mutta joitakin tilanteita sen ottamisen jälkeen tulisi välttää, kuten kypärän käyttämistä, moottoripyörällä ajamista ja vierailua infektioille alttiissa tiloissa (muun muassa saunassa, uima-altaassa tai solariumissa). Toimenpiteen jälkeisten ensimmäisten viikkojen aikana lävistystä ja sitä ympäröivää aluetta tulee seurata tarkasti tulehdusten varalta.

Sattuuko kulmalävistys?

Tämä on varmasti täysin yksilöllinen asia. Toiset meistä tuntevat epämukavuutta voimakkaammin, toiset vähemmän. Lävistystoimenpiteen aikana käytetään paikallispuudutusta, joten prosessi on käytännössä katsoen kivuton. Tämän jälkeen lävistystä suojaamaan laitetaan peittävä sidos, jota on pidettävä noin 8 tuntia. Lävistetty alue on pestävä useita kertoja päivässä suolaliuoksella.

Kuinka kauan lävistyksen paraneminen kestää?

Valitettavasti tähän ei ole olemassa suoraa vastausta. Paljon riippuu lävistettävästä alueesta ja yksilöllisistä tekijöistä. Yleensä paranemisajan arvioidaan kestävän muutamasta viikosta jopa kolmeen kuukauteen, ja muilla kehon alueilla paraneminen saattaa kestää jopa kuusi kuukautta! Paranemisprosessin aikana on merkitystä myös sillä, mistä materiaalista koru on tehty, joten on syytä muistaa, että korkealaatuiset materiaalit ovat vähemmän alttiita kehon hylkimisreaktiolle.

Kulmakorut - kultaa, hopeaa vai kenties muovia?

Luokittelemme kulmakorut ensisijaisesti sen mukaan, mistä materiaalista ne on valmistettu. Mitä laadukkaampi se on, sitä paremmin iho sietää sitä. Saatavilla on seuraavista materiaaleista valmistettuja koruja:

  • Kulta - luotettavin, mutta myös kallein materiaali, joka ei aiheuta allergisia reaktioita ja tukee paranemisprosessia.
  • Hopea - hieman halvempi kuin kulta, sillä on myös uudistavia ominaisuuksia.
  • Muovi - edullinen vaihtoehto, eikä se ei rasita lävistettyä aluetta liikaa ja edistää myös uudistumista.
  • Titaani - erittäin suosittu, turvallinen ja antiallergeeninen materiaali, joka edistää ihon paranemisprosessia. Se on korkealaatuinen ja melko edullinen. Lisäksi se ei aiheuta allergioita. Titaanista valmistettuja koruja voivat käyttää jopa allergikot.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lävistyksen hankkimista?

Ennen kulman tai minkä tahansa muun kehon osan lävistämistä on hyvä tutustua tekijöihin, jotka saattaisivat estää toimenpiteen. Näitä ovat muun muassa:

1. Flunssa tai sairaus ja antibiootit

Sekä sairaus että otetut lääkkeet, lähinnä antibiootit, heikentävät elimistöä, joten sinun tulisi odottaa 2 viikkoa viimeisen annoksen jälkeen ja teetettävä toimenpide vasta sitten.

2. Tulossa oleva lääkärintarkistus tai lääketieteellinen toimenpide

Yleensä, kun sinulle tehdään lääketieteellisiä tutkimuksia, hoitoja tai toimenpiteitä, sinua saatetaan pyytää poistamaan korusi. Jos edessäsi on lähiaikoina tutkimus - lykkää lävistyksen hankkimista. Tuoreen lävistyksen täytyy antaa parantua, mikä voi kestää jopa 3-6 kuukautta, eikä korua saa ottaa pois sen aikana!

3. Veren hyytymishäiriöt

Ihon lävistäminen on ehdottomasti kielletty veren hyytymishäiriöiden yhteydessä.

4. Raskaus ja synnytyksen jälkeinen aika

Lykkää lävistystoimenpidettä, kunnes vauva on hieman vanhempi.

5. Lomamatkat

Muista, että tuoretta lävistystä ei saa liottaa vedessä. Käynti uima-altaassa, järvessä, meressä, jne. ei tule kysymykseen. Lisäksi ensimmäisten kuukausien aikana toimenpiteen jälkeen ei kannata käyttää saunaa.

6. Ihosairaudet

Kaikki krooniset ja akuutit ihosairaudet sulkevat pois lävistystoimenpiteen.

7. Kuukautiset

Lävistys voi olla kivuliaampi, kun sinulla on kuukautiset.

8. Vuodenaika

Sinun on hyvä tietää, että lävistetty alue paranee talvella paljon hitaammin kuin keväällä tai kesällä.

Tärkeitä huomioita lävistyksen jälkeen

Ennen kaikkea - muista hygienia! Minkä tahansa haavan, myös kulmalävistyksen, kohdalla on tärkeää pitää se puhtaana. Älä mene toimenpiteen jälkeen uima-altaaseen, porealtaaseen, järveen, mereen, jne. Vesi voi sisältää haitallisia mikro-organismeja. Lävistystä ei myöskään saa koskettaa koskaan likaisilla käsillä. Pese siis ensin kätesi saippualla (käytä mieluusti antibakteerista saippuaa) ja levitä sitten desinfioivaa nestettä lävistysalueelle. Puhdista alue säännöllisesti ja päivittäin. Tähän tehtävään riittää lämpimään veteen kastettu steriili vanulappu. Levitä sitten antiseptistä tai suolaliuosta alueelle. Muista myös, että lävistettyyn kohtaan ei saa levittää mitään voiteita, hajusteita, jne. Kaikista epätavallisista oireista, kuten vuodoista, punoituksesta tai tulehduksesta, on otettava välittömästi yhteyttä toimenpiteen suorittaneeseen lävistäjään tai lääkäriin. Vain siten voit välttää tulehduksen.

MUISTA!
Jos tunnet jatkuvaa kutinaa ja lävistetty alue punoittaa ja turpoaa, on kyse tulehduksen oireista. Tällöin on tarpeen ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka neuvoo jatkohoidossa.

Kulmalävistys ja meikki - voiko lävistettyyn kohtaan laittaa kulmameikkiä?

Monet kysyvät, voiko kulmalävistyksen jälkeen käyttää meikkiä. Paranemisen alkuvaiheessa on syytä pidättäytyä alkoholia sisältävien kosmetiikkatuotteiden käytöstä, ja myös lävistetyn alueen ympärillä on syytä välttää meikkaamista. Voit kuitenkin varovasti harjata ja nyppiä kulmakarvat lävistyksen ympärillä olevalla alueella, sillä kulmakoru kiinnittää enemmän huomiota siihen, näyttävätkö kulmakarvat huolitelluilta vai eivät, ja ovatko ne kunnolla hoidettu. Käytä laadukkaita pinsettejä, ja toimenpide sujuu ongelmitta!

Kun iho on parantunut, voit tietenkin palata kulmameikin käyttämiseen. Lävistetty kulmakarva herättää huomiota, joten se hyötyy varmasti kauniista ja huolellisesti tehdystä meikistä, jossa käytetään laadukkaita kosmetiikkatuotteita. Tarkasti määritelty kulmakarva voi täydentää täydellisesti lävistystä ja lisätä kokonaisuuden harmoniaa. Lävistetty kulmakarva, jonka ympärillä on kurittomia tai harhaileva kulmakarvoja ja joka on huonosti muotoiltu, vie vaikuttavan vaikutelman koko lävistykseltä, ja huomio kiinnittyy ainoastaan epätäydellisyyksiin, joten lävistetyn kulmakarvan muodosta ja esteettisyydestä kannattaa pitää huolta. Jo pelkkä hellävarainen määrittely ja hienovaraiset korjaukset hyvällä kulmakynällä saavat kulman näyttämään paljon paremmalta.

Kulmapomade on myös ihanteellinen kulmameikkituote, joka on pitkäkestoinen, intensiivinen ja erittäin muokattava. Sen avulla voit täyttää kulmia, määritellä niiden muotoa ja luoda karvojen kaltaisia vetoja. Tällainen kulmameikki tuo varmasti hohtoa lävistykseesi! Tutustu kulmameikkituotteiden oppaaseemme ja opi käyttämään niitä.


Voivatko lävistykset vahingoittaa näköä?

On melko yleinen uskomus, että kulmalävistys voi vaikuttaa negatiivisesti näkökykyyn. Se on kuitenkin pelkkä myytti! Näköhermon vahingoittuminen lävistyksen aikana on mahdotonta. On kuitenkin syytä tietää, että huonosti tehty lävistys aiheuttaa riskin kolmoishermon koskettamisesta, mikä voi johtaa hermosärkyyn. Valitse siis lävistäjäsi tarkasto - käytä vain sellaisten pätevien asiantuntijoiden palveluja, joilla on paljon kokemusta ja hyviä arvosteluja.

Kirjoita kommentti. Se julkaistaan heti kun valvoja hyväksyy sen.
Tietosuojaseloste

Verkkosivustomme käyttää myös kolmannen osapuolen evästeitä ulkoisten työkalujen vuoksi. Mikäli käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään ainoastaan välttämättömämpiä evästeitä. Voita koska tahansa muokata selaimesi asetuksia. Annatko suostumuksesi evästeiden käyttöön?

Tietosuojaseloste